Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar: Pritvorenik pobjegao iz bolnice

23.08.2014.

18:10

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Upravitelj zatvora u Puli podnio je ostavku, a protiv trojice pravosudnih policajaca bit će pokrenut stegovni postupak zbog bijega jednoga zatvorenika, dok za bijeg drugog zatvorenika u Zadru nema elemenata za stegovni postupak, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.

Iz kruga Zatvora u Puli jučer je pobjegao zatvorenik B. D., a u srijedu rano ujutro iz Opće bolnice u Zadru zatvorenik I. M. dok je bio na liječenju. 22-godišnjak, koji je izdržavao kaznu u zadarskom zatvoru, udario je šakom pravosudnog policajca koji ga je doveo na liječnički pregled, skočio kroz prozor i pobjegao ukradenim motorom.
 
Kako je izjavio zamjenik sanacijske upraviteljice zadarske Opće bolnice dr. Robert Karlo, bjegunac je iz bolnice pobjegao skokom kroz prozor s pet metara visine. Prije toga borio se s pravosudnim policajcem, koji ga je pokušao spriječiti. Pomagale su i dežurne sestre, a čak se htio umiješati i jedan pacijent. Policajac je u naguravanju lakše ozlijeđen -  dobio je više udaraca po tijelu. Zatvorenik je naposlijetku skočio s pozora na grmlje i izgubio se netragom, rekao je zamjenik sanacijske upraviteljice OB Zadar dr. Robert Kalo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.