Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski ured jedan je od najučinkovitijih - kazala ministrica Mrak Taritaš

15.01.2014.

15:27

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još uvijek se ne zna hoće li i koliko državna Agencija, koja počinje s radom 1. veljače povući predmeta za legalizaciju iz zadarskog područnog ureda.

Nedavno je osnovana državna Agencija koja će rješavati sve zahtjeve za legalizaciju bespravnih zgrada koje ne stižu riješiti područni uredi. Privremeni ravnatelj te Agencije Robert Kučinić ovih je dana u obilasku onih odjela koji imaju više od 50 tisuća zaprimljenih predmeta. Tako je bio i u Zadru, te analizirao rad Upravnog odjela za provedbu dokumenata u gradnji Zadarske županije. 

Još uvijek se ne zna hoće li i koliko državna Agencija, koja počinje s radom 1. veljače povući predmeta za legalizaciju iz zadarskog područnog ureda.  

Dogovor je bio da se ta četiri Ureda obiđu, te da se procjeni stvarno stanje. Prema našim saznanjima puno je riješenih predmeta, ali ne i pravomoćnih rekla nam je nadležna ministrica Anka Mrak Taritaš.

Što se tiče zapošljavanja: 

Agencija je za Zadarsku županiju predvidjela jednog zaposlenika ali ako vidimo da županijski Odjel dobro radi, možda ni tog jednog ne uzmemo,  

dodala je ministrica, uz komentar da je županijski ured u proteklih godinu dana bio jedan od najučinkovitijih, iako statistika govori kako su riješili 12, 8 posto od ukupno zaprimljenih predmeta. 

Sa prekjučerašnjim danom smo imali 6.857 riješenih, a 4.001 predmet je u fazi rješavanja tako da bi ukupan zbroj donio 20 posto predmeta koji su trebali biti riješeni do 31.12. 2013. 

rekao nam je pročelnik županijskoga odjela Željko Letinić. Ističe i kako su konačno ekipirani i tehnički opremljeni. Pred ovim odjelom novi je izazov jer do kraja lipnja moraju riješiti 30 posto od ukupnog broja zaprimljenih zahtjeva. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.