Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarsko gospodarstvo raste

25.09.2014.

12:54

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dok je Hrvatska u proteklih 6-7 godina izgubila 170 000 radnih mjesta, Zadar danas ima veći broj radnih mjesta nego 2009. na početku gospodarske krize.

Istaknuto je to prigodom tradicionalne dodjele nagrada najuspješnijim gospodarstvenicima koje dodjeljuje Županijska gospodarska komora Zadar. Nagrada za uspješno poslovanje u 2013.-toj godini u kategoriji velikih tvrtki pripala je Turisthotelu, u kategoriji srednjih HStecu ,a malih Pag-u 91.  

Kao i uvijek ovom prilikom predsjednik županijske komore Dario Jurin izvijestio je i o gospodarskim kretanjima u županiji, koja su se napokon popravili u odnosu na prethodne godine. Osim uobičajenog rasta turističkih dolazaka i noćenja , Jurin je posebno naglasio pad broja nezaposlenih ispod 7 000:

Što je po prvi put otkad Zadarska županija prati te podatke. On je 22% manji nego prošle godine, dok je istodobno u RH taj broj manji za 7,5 %. Dakle značajno bolji od prosjeka u RH.

Pad nezaposlenosti u prvom je redu rezultat novo otvorenih radnih mjesta kaže Jurin:

Broj zaposlenih je veći od broja zaposlenih koje smo imali 2008. i 2009.godine. Ne za puno, ali za 48. Iz godine u godinu broj zaposlenih raste. Dakle dok istodobno Hrvatska u ovih 6-7 godina je izgubila 170 000 radnih mjesta, u Zadru je broj zaposlenih veći nego što je bio 31.8.2009. godine.  

U ime nagrađenih obratio se direktor Turisthotela  Frane Skloblar:

Nije lako biti uspješan i povećavati prihode i rezultate, i to je na neki način obaveza da ostanemo na vrhu.

Priznanje tvrtki je priznanje svim našim ljudima rekao je direktor HStec-a Željko Goja:

Koji su velikim radom,  znanjem i zalaganjem došli do jednog nivoa prepoznatljivog u Europi i svijetu. Drugim tvrtkama  da ulaganje upravo u ljude, i veliki rad se isplati, i da uz takav rad i takav pristup možete postići dobre rezultate.  

Ovo je inače 11 dodjela županijske gospodarske komore ,a u obzir se uzima 21 pokazatelj poslovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.