Hrvatski radio

Radio Zadar

Zalazak sunca na luksuznoj jahti

04.07.2014.

15:02

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Biogradska Ilirija od ovoga ljeta u svojoj ponudi ima luksuznu motornu jahtu Nada, namijenjenu prije svega krstarenjima i organizaciji raznih događanja, čime se obogaćuje i ovdašnja turistička ponuda.

Na vožnju zadarskim kanalom luksuznom jahtom krenuli smo s rive u sami zalazak sunca - što nije slučajno, jer se jedan od izleta zove upravo po znamenitom zadarskom zalasku sunca - Zadar Sunset Cruise. No to nije jedina ponuda Ilirijine jahte koja turistima stoji na raspolaganju.

Jahta je opremljena kuhinjom i bifeima, može se prenamijeniti u disco-club ili prilagoditi održavanju kongresa ili seminara, kaže Damir Maričić iz biogradske hotelske kuće. Za one romantičnije i dubljega džepa može se organizirati i plovidba do Dubrovnika, no Nada će prije svega ploviti sjevernodalmatinskim arhipelagom. 

Jahta, koja može primiti 150 gostiju ima zanimljivu povijest. Izgrađena je 1982. godine kao patrolni brod tadašnje jugo-mornarice. Do prije nekoliko godina trunula je u Boki kotorskoj. Nakon što ju je kupila Ilirija, uz dosta uloženog novca i truda pretvorila ju je u luksuznu bijelu ljepoticu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.