Hrvatski radio

Radio Zadar

Završava Mjesec borbe protiv ovisnosti

15.12.2014.

07:21

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mjesec borbe protiv ovisnosti završava u City galeriji gdje će se danas održati javnozdravstvena akcija kojom se želi dodatno upozoriti i potaknuti sve na suradnju u rješavanju problema ovisnosti o drogama.

Služba za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje Zavoda  za javno zdravstvo Zadar u suradnji s Terapijskom zajednicom Mondo Nuovo, Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat i HCK Gradskim društvom Zadar provest će  javnozdravstvenu akciju u City Gallerii Zadar, u ponedjeljak, dana 15. prosinca 2014. godine, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati.

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine u svijetu pa tako  i u Hrvatskoj obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu  na aktivnu  borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga u cilju poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Obilježavanje međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti provodi se putem šire društvene akcije na nacionalnoj i lokalnoj razini, a s ciljem promoviranja zdravih stilova života, podizanja razine svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti te pružanja pomoći obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja.

Sve navedeno nužno je kako bi se podigla razina svijesti javnosti o ovom problemu te kako bi se zajedničkim naporima pridonijelo ostvarivanju našeg zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti te posebice suzbijanju zlouporabe droga u našem društvu.

Aktivnosti koja se provode tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti imaju zadaću dodatno upozoriti i potaknuti sve subjekte na suradnju u rješavanju problema ovisnosti o drogama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.