Hrvatski radio

Radio Zadar

Zaželi ljubav lampionom

14.02.2014.

06:00

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri tisuće lampiona trebalo bi poletjeti večeras sa zadarskog Foruma, pod motom Zaželi ljubav. Akcija na Valentinovo osim romantične ima i humanitarnu i turističku dimenziju.

Prije tri godine kada je bila prva akcija puštanja lampiona, u zrak ih je s Foruma poletjelo oko 1.400, a lani je ta brojka narasla na 2.300. Ove godine jedan od organizatora Neno Stojaković očekuje barem tri tisuće. Toliko je naime lampiona u prodaji, a cijena im se kreće oko dvadeset kuna. Mogu se kupiti u hostelu Forum, koji se također uključio u akciju Zaželi ljubav. Dobar dio sredstava prikupljenih od prodaje lampiona, te drugih prigodnih suvenira namijenjen je ove godine Udruzi Katoličkih medicinskih sestara i tehničara, pa sestra Melhiora i Stojaković ističu, kako će prikupljeni novac biti namijenjen osobama s invaliditetom:

To su sve mladi ljudi. Najstarija osoba još nema 30 godina. Potrebna su im i medicinska pomagala, česti odlasci kod liječnika, i u Zagreb, često i boravak gore, a tako bismo rado željeli pomoći.

Očekujemo stvarno puno ljudi. Mislim da ćemo stvarno ove godine uspjeti napraviti jedan iskorak i s količinom balona i s ponudom i naravno da ćemo skupiti novce da im se pomogne i da im omogućimo da budu sigurni da budu sigurni da nisu sami. - poručili su organizatori.

Osim humanitarnoga karaktera, cijela akcija u budućnosti bi trebala poprimiti i turističku notu. Zato ove godine u njoj sudjeluju i ugostitelji s delicijama od afrodizijaka i u znaku ljubavi. Organizatori zato pozivaju sve parove koji se namjeravaju zaručiti, da to učine u petak, javno na Forumu, a mi Vas samo možemo pozvati da od 20 sati s lampionom u ruci dođete i date potporu ljubavi, ma kakav ona predznak imala. 

Program događanja na prostoru Foruma započet će već u 18 sati, a vodit će ga Ana Marušić. Glazbu će puštati DJ Domagoj, uživo će svirati Black Coffee i Martine Thomas, a spektakl će svoj vrhunac dosegnuti u 20 sati kada će se lampioni u ime ljubavi pustiti u zrak, najavljuju iz Turističke zajednice grada Zadra. Na Forumu će biti ponuđeno prikladno jelo i kuhano vino, a prije velikog koncerta na Višnjiku, predviđen je dolazak i nastup Mladena Grdovića, Ivane Kovač i Davora Pekote. Lampioni se mogu kupiti u hostelu Forum odakle će se moći i snimati puštanje lampiona.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.