Hrvatski radio

Radio Zadar

Zbog "Mediteranea" Rubeša najavio prijavu DORH-u!

13.03.2023.

10:21

Autor: Radio Zadar

Mario Javoran i "Mediteraneo"

Mario Javoran i "Mediteraneo"

Foto: HTV / HRT

Ne stišava se bura oko slike Marija Javorana vrijedne 50 tisuća eura koju je kupio Grad Zadar. Gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša kazao je da je riječ o najvećem skandalu u zadarskoj povijesti. U priopćenju je istaknuo da ne vjeruje da se u trenutku kada Grad ne može osigurati kroz amandmane novac za niz socijalnih programa, novac troši na slike. Najavio je da će zbog svega zatražiti da DORH obavi istražne radnje.


Priopćenje vijećnika AM-a Ante Rubeše prenosimo u cijelosti: 

Poštovani, obraćam Vam se povodom najvećeg skandala u novijoj Zadarskoj povijesti. Još ne vjerujem da se u jeku niza socijalnih programa, koje smo putem amandmana na prošlogodišnji pa i na ovogodišnji proračun implementirali, kako bi izravno utjecali na potrebe najosjetljivijih nam sugrađana, gradonačelnik odlučio kupiti sliku za imaginarni muzej za kojeg znaju samo on i pročelnica Bušić i to za skoro 400 000 Kn!!!.

 Ovim nečasnim činom nažalost obistinile su se sve one optužbe o bešćutnosti i krivim prioritetima Branka Dukića, koji je umjesto pomoći umirovljenicima, osobama s invaliditetom i našoj zadarskoj dici odlučio u povijest grada na silu upisati svoju ekipu iz kafića. Šteta što je slikar mlad pa nije poznavao Dorkina i Babalujija da i njih uklopi u ovu povijesnu blamažu zadarskoga HDZ-a. 

Slika Mediteraneo, koja bi trebala prikazati muku dalmatinskog težaka po Gradu Zadru prikazuje likove koji cijeli dan sjede u kafiću i hrane mačke, a po meni je pljuska svim onima kojima je navodno namijenjena. U šturom priopćenju naručitelja saznali smo da će se slika postaviti u Providurovu palaču, umjesto u Brankov dnevni boravak ili u Medulićevu. Ovakav bezobrazluk je neviđen i u najnerazvijenijim zemljama Azije i Afrike. Radi svega navedenog zatražit ćemo od dorh-a da obavi istražne radnje, kako bi ustanovili da slučajno nije došlo do zabune. Do tad usporedite neke od programa koje smo mogli imati za sličan ili isti iznos da hdz nije izvršna vlast;

 Prehrana u školi –

povećanje gradske subvencije za 100 % - 30 tis Eura

 Svi programi udruga u socijalnoj skrbi i zdravstvu

– povećanje subvencije za 50 % - 50 tis Eura

 Troškovi režija za struju i vodu

– povećanje subvencije za 100 % - 20 tis Eura

 Projektna dokumentacija za Osnovnu školu na Žmirićima

i vrtić na Sinjoretovu - 26 tis Eura

 Besplatan javni prijevoz za sve umirovljenike-

     s manjom mirovinom od 4000 kn

(podizanje s 2700) -50 tis Eura

 Besplatan javni prijevoz za sve osobe s invaliditetom

iz 3. i 4. skupine - 50 tis Eura

 Lift za osobe s invaliditetom na plaži Uskok -50 tis Eura

 Sredstva za angažiranje dvije dodatne Gerontodomaćice za

njegu u kući pri domu Sv. Frane - 50 tis Eura

 Sredstva za angažiranje dvije osobe za pružanje psihosocijalne pomoći Osnovnoškolcima

 zbog posljedica od pandemije pri CZSS - 50 tis Eura

 Subvencioniranje obrta Dadilja - 60 tis Eura


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.