Hrvatski radio

Radio Zadar

Zbog zdravstvenog turizma Pag čeka vruća jesen

18.08.2014.

14:00

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovoga vikenda provjerili smo turističku ponudu grada Paga. Jedan od gostiju programa "Subotom putujemo", predsjednik udruge privatnih iznajmljivača Mate Donadić, aktualizirao je problem desetljećima zanemarivan u Pagu, a to je zdravstveni turizam.

Cjelogodišnju turističku sezonu Pag će teško postići bez zdravstvenog turizma smatra Mate Donadić. Potencijali su iznimni jer najmanje 3 kilometra četvorna plitke lagune sadržava peloid…

Udruga privatnih iznajmljivača jedna je od paških udruga koja je pokrenula Građansku inicijativu za zdravstveni turizam. Poduzeli smo određene korake pa je ministarstvo turizma uvrstilo Grad Pag kao centar zdravstvenog turizma na bazi ljekovitog blata u Strategiju hrvatskog turizma do 2025. godine.

Međutim, za konkretizaciju projekata za koje postoji poduzetničko zanimanje, političke volje nema…

Uoči izbora svim političarima su puna usta razvoja zdravstvenog turizma, a čim dođu na vlast o tome se više ne smije govoriti.

Zato Donadić najavljuje vruću jesen. Građanska inicijativa Paga inzistirat će na tome da političari konačno ispune svoja obećanja. Osim toga, dodaje, do 31. listopada otvoren je natječaj ministarstva turizma - za dodjelu bespovratih sredstava lokalnoj samoupravi upravo za takve projekte. Donadić strahuje da će gradska uprava propustiti još jednu šansu za turistički razvoj zdravstvenoga tipa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.