Hrvatski radio

Radio Zadar

Znak pristupačnosti

30.06.2014.

11:18

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od sutra, 1.srpnja na snagu stupa novi Znak pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Stoga svi korisnici starog znaka trebaju ga zamijeniti novim, poručeno je s konferencije za novinare održane u Udruzi tjelesnih invalida u Zadru.

Novi Znak pristupačnosti, koji će se nalaziti na osobnim vozilima, omogućit će i dalje pravo parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom. Božidar Budiša iz zadarske Policijske uprave ističe kako će se još neko vrijeme tolerirati stari znak pristupačnosti: 

Želimo naglasiti  da će Policijska uprava zadarska u svom postupanju u nekakvom primjerenom roku, recimo od sedam do deset dana, prihvaćati opravdane razloge osoba s invaliditetom  koje nisu stigle zamijeniti stari Znak novim Znakom pristupačnosti, istaknuo je Budiša.

Novi Znak vrijedi u svim zemljama EU-a
A s konferencije za novinare stiže još jedno upozorenje nesavjesnim vozačima koji i dalje parkiraju na mjestima za invalide. Takvih je u prvih 5 mjeseci ove godine bilo 245 koje je je policija zatekla i kaznila sa po 700 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.