Hrvatski radio

Radio Zadar

Župan Zrilić: preustroj državne uprave je samo povećani trošak

06.02.2014.

14:48

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vlada izmjenama zakona o sustavu državne uprave predlaže da Hrvatska ubuduće nema 20 ureda državne uprave, nego samo pet. Zadarski ured državne uprave bi potpao pod Split, što bi bilo loše rješenje, smatra zadarski župan Stipe Zrilić.

" Dalmacija je veliko i nehomogeno područje i takva rješenja neće biti bolja jer je upravljanje sustavom na ovaj način teže, slabija je koordinacija pa onda i učinkovitost, uprava se na taj način udaljava od građana, a uprava mora biti u službi građana. U tom smislu treba tražiti bolja rješenja, to se potvrdilo i kroz druge poslove koji su koncentrirani u Splitu gdje su samo povećani troškovi a nismo dobili ništa " izjavio je župan za Radio Zadar.

Na pitanje dolaze li u pitanje radna mjesta zaposlenih u uredima države uprave ovim preustrojem, župan odgovara kako misli da u uredima radi 200-injak ljudi i da svakako treba voditi računa o njima.

" Predstojnik bi prema ovom prijedlogu bio u Splitu ali kako u pravilu nastradaju oni najslabiji, stradala bi čistačica ili računovođa a ovo drugo bi možda ostalo isto. Po meni to nije bolji sustav. "

Predloženi preustroj niti bi bio bolji za zaposlenike toga sustava niti za građane koji traže uslugu od toga sustava, zaključuje zadarski župan Stipe Zrilić.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.