Hrvatski radio

Radio Zadar

Župan Zrilić: To je inicijativa za svađu

24.10.2014.

12:53

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Aktualnom satu županijske skupštine, vijećnik HSS-a Josip Zubović poručio je zadarskom županu kako se u Općini Kolan pojavila inicijativa građana za izdvajanjem iz Zadarske županije. Nezadovoljni su što županija ne ulaže u razvoj Kolana, pa misle da bi im bilo bolje u Ličko senjskoj županiji - prenosio je Zubović koji se priključuje nezadovoljstvu svojih mještana.

Dodao je i kako se ništa ne radi po pitanju diobe imovine između Kolana i grada Paga.  Zaslužujemo bolji status, samo ove i prošle godine uplatili smo županiji oko 900 odnosno 800 tisuća kuna - poručivao je J.Zubović.

 

I mislim da ako ćemo mi ostati u sastavu županije, a moja želja je da ostanemo, i da se ovo ne shvati kao ucjena, da se moramo malo više pobrinuti za naše lokalne samouprave koje doprinose razvoju, mi zaslužujemo bolje, očekujemo bolje - rekao je J. Zubović.

Evo ja ovu njegovu incijativu za svađu neću prihvatiti, zato što Zadarska županija sukladno svojoj nadležnosti i financijskim mogućnostima nastoji jednako skrbiti za svaku svoju općinu - odgovorio je župan Stipe Zrilić. Što se tiče problema s Pagom, župan je poručio kako mu je ta problematika dobro poznata. Ako treba županija će pomoći, no sami to ne možemo riješiti,  jer da možemo već bi to učinili - poručio je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.