Hrvatski radio

Radio Zadar

Župan Zrilić u Zagreb po produljenje piste

03.04.2014.

13:23

Autor: A.Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnji sastanak u Zagreb zadarski župan Stipe Zrilić odlazi u nadi da će projekt produljenja piste i proširenja prostornih kapaciteta Zračne luke Zadar dobiti zeleno svjetlo svih nadležnih ministarstava.

Veliki infrastrukturni projekt vrijedan više od 53 milijuna eura, koji bi zadarsku Zračnu luku podigao u višu kategoriju i bio od koristi ne samo Zadru već širem području, osmišljen je i pokrenut prije nekoliko godina i sad je na početku finalizacije. Glavni zahvati predviđaju produljenje piste za 700 metara i proširenje prostornih kapaciteta Zračne luke Zadar. Župan Zrilić uvjeren je da će projekt dobiti zeleno svjetlo kako bi se što prije krenulo u njegovu realizaciju pri čemu se računa i na sredstva iz europskih fondova. 

"Sastanak je u Vladi RH, postoji Povjerenstvo za ocjenu strateških razvojnih projekata RH po Zakonu o strateškim investicijama. Naša županija, odnosno naše područje ili naša Zračna luka u suradnji sa Zadarskom županijom predložila je među te projekte i produženje piste Zračne luke Zadar i nadogradnju svojih prostornih kapaciteta" - kazao je župan Zrilić uvjeren da će taj projekt dobiti zeleno svjetlo.

Iz Županije zadarske danas i vijest da je dobila međunarodni certifikat upravljanja kvalitetom. Certifilat potvrđuje da su procesi rada u županiji usklađeni s međunarodnim standardom koji se u prvom redu odnosi na ocjenjivanje usluge prema vanjskim korisnicima u ovom slučaju usluge prema građanima. 

"To nije jednokratna aktivnost. Mi smo i ranije vodili računa o kvaliteti naše organizacije i sada ćemo često imati reviziju kvalitete naših poslovnih procesa i organizacije kako bi bili u svakom trenutku kvalitetni i dobro organizirani jer puno toga se mijenja i ono što je jednom dobro ne mora značiti da će biti dobro i u budućnosti." - kazao je župan Stipe Zrilić.

Certificiranje je provela ovlaštena i priznata njemačka tvrtka za što je iz proračuna izdvojeno 82 tisuće kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.