Hrvatski radio

Radio Zadar

Župan Zrilić: Županija je prva reagirala na problem Crnog brda

10.06.2014.

12:40

Autor: S. Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski župan Stipe Zrilić, uoči nove javne tribine koju organizira Udruga Ravni Kotari, izjavio je da je Županija prva reagirala na problem Crnog Brda na kojem je odložena troska iz šibenske tvornice Elektroda i ferolegura, a što se tiče protivljenja mještana Ravnih Kotara lokaciji Centra za gospodarenjem otpadom u Biljanima Donjim Zrilić je izjavio:

             Prvi smo bili protiv toga ( op. a. Crnog Brda ) i svi oni koji pričaju da Županija ima neke veze s tim mogu slobodno reći da lažu. Što se tiče Centra za gospodarenje otpadom, to je projekt koji moramo raditi, koji je potreban i koristan svim ljudima naše Županije. Radi se na lokaciji koja je određena, a budući da se stalno spominje da ta lokacija ima nekakav negativan utjecaj na okoliš, o tome će odluku donijeti resorno ministarstvo ovih dana na temelju rezultata Studije koja je izrađena po stručnim, a ne po političkim kriterijima – poručio je župan Stipe Zrilić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.