Hrvatski radio

Radio Zadar

Županijski prihodi stabilni

02.12.2014.

11:33

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na kolegiju Župana raspravljalo se o proračunu za 2014. godinu

Županijski proračun za 2014. godinu novim je izmjenama povećan za 1,3 posto odnosno za 3,2 milijuna kuna te sada iznosi 237 milijuna. Dokaz je to stabilnosti županijskih prihoda, ali i rasta gospodarstva Zadarske županije kazao je na današnjem kolegiju zadarski župan Stipe Zrilić izrazivši nadu kako će se ovakva dobra gospodarska situacija nastaviti i u idućoj godini.

Ovo povećanje od 3,2 ukazuje na stabilno gospodarsko okruženje u našoj županiji unatoč teškoj gospodarskoj situaciji i konstantnom padu BDP-a na razini države, pa tako ove godine očekujemo i da će prihodi od poreza koji su nama najznačajniji prihodi imati svoje povećanje od 2% u odnosu na 2013. godine - obrazložila je pročelnica za proračun i financije Bibijana Baričević

Župan Stipe Zrilić je komentirao kako će porezni prihodi će nam biti smanjeni zbog stopa poreza, ali će možda ova pozitivna događanja donekle neutralizirati taj negativni učinak na naš proračun. Koliko? - vidjet ćemo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.