Hrvatski radio

Radio Zadar

Županijski proračun realan i stabilan

11.09.2014.

14:40

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Planirali smo realno, poslujemo stabilno i izvršavamo svoje obveze - izjavio je zadarski župan Stipe Zrilić nakon izvješća o polugodišnjem punjenju proračuna koji iznosi 95 milijuna kuna i čime je ostvareno 40 posto od planiranih 224 milijuna u tekućoj godini.

Uz to osvrnuo se i najavljene porezne reforme Vlade u cilju povećanja plaća, koja pozdravlja, no isto tako izražava zabrinutost kako će se sve to odraziti na županijski proračun iz kojeg se može iščitati još jedan bitan pozitivan trend:

U ovim uvjetima gospodarskog stanja, naši porezni prihodi se ostvaruju stabilno što znači da je razina zaposlenosti, a te podatke smo dobili iz ŽGK, da se oni stabiliziraju i da redovito dolaze u naš proračun.

 

Svoje polugodišnje izvještaje predali su i čelnici zadarskog Kazališta lutaka i Narodnog muzeja. Iz Kazališta lutaka navode kako su u šest mjeseci ostvarili prihode od preko 400 tisuća kuna te odradili niz domaćih i gostujućih predstava. Nakon pohvaljenog izvješća ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš predložena je za još jedan mandat.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.