Hrvatski radio

Radio Zadar

Bosanski hit cabaret

14.02.2014.

06:00

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskom kazalištu večeras igra bosanska hit predstava "Ja, Mahaluša". Komedija o muško - ženskim odnosima nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor glazbe, pokret i plesne točke. Zadarska izvedba predstave, načinjene prema bestseleru Indire Kučuk Sorguč, bit će 99 izvedba Mahaluše koju je do sada gledalo više od 50 tisuća ljudi. Početak predstave je u 20 sati.

Udruženje za afirmaciju kulturnih vrijednosti FILTER je producent najvećeg i najpopularnijeg nezavisnog kazališnog projekta koji je na velika vrata uspio afirmirati cabaret i ustanoviti u BiH muzički teatar kao samosvojni teatarski žanr.

Indira Kučuk-Sorguč ispisuje duhovite, surove i iskrene priče o ljubavnim zgodama i nezgodama Bosanaca i Bosanki. Svaka priča obrađuje jedan autentični fenomen iz svakodnevnice muškaraca i žena koji su u potrazi za najtraženijom stvari na svijetu – ljubavi. Sočni dijalozi, živopisne slike, jezik ulice, a ne uličarski, žargon te urnebesno zabavne situacije zajednički su elementi za svaku priču.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.