Hrvatski radio

Radio Zadar

Pag: u četvrtak 6. listopada kušat će se crna vina Sjeverne Dalmacije, crvene boje i degustirati paški sir

29.09.2022.

13:27

Autor: Radio Zadar

Manifestacija na Pagu

Manifestacija na Pagu

Foto: - / -

Neće se samo jesti i piti bit će tu i predavanja o paškom siru i vinima sjevera Dalmacije. Iako je ulaz slobodan broj mjesta je ograničen.

U četvrtak, 06. listopada 2022. godine u gradu Pagu održat će se će eno-gastro manifestacija pod nazivom "Crvena vina Sjeverne Dalmacije&Sirevi otoka Paga" u prizemlju Kneževog dvora s početkom u 17 sati.

U sklopu ovog događanja predviđena je degustacija paških sireva, perjanica otoka Paga, Paške sirane, Sirane MiH i Sirane Gligora. Uz vrhunsku deliciju kao što je paški sir, valja potražiti i savršen vinski par, a za tekući dio programa pobrinule su se vinarije: Boškinac, Vina otoka Paga, Ker-Vin, Figurica, Vina Bora, Vina Poljak i OPG Stjepan Vučemilović. Bit će održana i praktična radionica gdje će se kušati spomenute sireve i vina, a predviđena su i dva kratka predavanja.


Jedno predavanje je o paškom siru, esenciji otoka Paga koja je vjekovima hranila i činila sretnim brojne naraštaje, a koju če održat gđa Martina Pernar Škunca MBA, predsjednica Udruge proizvođača paškog sira. Drugo predavanje u sklopu ove paške manifestacije biti će o vinima sjeverne Dalmacije, njihovom potencijalu i mogućnostima njihova sljubljivanja uz paške sireve, a voditi će ga Manuela Plohl prof., MA, WSET predavač pri Wine Academy Croatia.


Tijekom vođenih degustacija predviđeno je i obraćanje gostujućih stručnih govornika: Boris Šuljić, vlasnik poznate vinarije Boškinac, Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinara Zadarske županije i Stjepan Vučemilović, arh., vinar i aktivni djelatnik na promociji hrvatskih vina.


Ulaz je slobodan, a zbog ograničenog broja mjesta mole se posjetitelji da rezervaciju mjesta izvrše na e-mail adresu: martina.pernar@paskasirana.com ili telefonski na broj: 091 272 0289


Manifestacija „Crvena vina Sjeverne Dalmacije&Sirevi otoka Paga” u Pagu održava se pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam te Turističke zajednice Grada Paga.

Sljedećeg dana, u petak 07. listopada 2022., isto tako u 17 sati započet će druga eno-gastro manifestacija u Petrčanima.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Popodne uz Radio Zadar

Popodnevni program Radio Zadra donosi u vaše domove najbolju domaću i stranu glazbu. Poslušajte naš glazbeni vremeplov Rollercoaster. Utorkom i četvrtkom od 16. i 15 donosimo najave i osvrte kulturnih događanja, a od od 18 do 19 sati slušate novosti s glazbene scene, naše i strane

Poslušajte u Slušaonici