Hrvatski radio

Radio Zadar

Svirat će unatoč sankcijama!

07.04.2014.

11:55

Autor: hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Miley Cyrus i Justin Timberlake održat će koncerte u Finskoj, iako je dvorana u kojoj nastupaju u vlasništvu Genadija Timčenka i Borisa i Arkadija Rotenberga koji su pod američkim sankcijama i čiju je imovinu SAD zamrznuo nakon ruske ankesije Krima. Timberlake je rasprodao koncert za svibanj, a Miley Cyrus planira nastup za lipanj u Hartwall Arena - najvećoj finskoj dvorani.

Američke pop zvijezde Miley Cyrus i Justin Timberlake mogu nastupati u Finskoj unatoč američkim sankcijama protiv ruskih vlasnika dvorane u Helsinkiju, kazali su u ponedjeljak promotori koncerta.
Koncerti su bili pod znakom pitanja prošloga tjedna jer je Hartwall Arena u vlasništvu Genadija Timčenka i Borisa i Arkadija Rotenberga koji su na popisu osoba čije je zamrzavanje imovine nametnuo SAD nakon ruske ankesije Krima. Promotori koncerti kazali su da su tijekom vikenda američki dužnosnici rekli da sankcije neće spriječiti održavanje koncerta.
"Sankcije neće imati utjecaja na Hartwall Arenu niti na naše poslovanje ovdje", kazala je Nina Castren iz promotorske tvrtke Live Nation Finland.
Timberlake je već rasprodao koncert koji bi se trebao održati u svibnju, a koncert Miley Cyrus planiran je za lipanj u toj najvećoj finskoj dvorani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.