Hrvatski radio

Radio Zadar

Tradicionalna manifestacija Virska noć u subotu 13. kolovoza uz koncert Petra Graše

12.08.2022.

15:39

Autor: Radio Zadar

Grašo u Viru

Grašo u Viru

Foto: - / -

 Od 20 sati za goste, uzvanike, poslovne partnere i prijatelje Općine Vir bit će priređen svečani domjenak, a potom slijedi koncert Petra Graše u 22 sata i spektakularni vatromet u ponoć. Riječ je o programu tradicionalne manifestacije Virska noć, koja će se održati u subotu 13. kolovoza u Viru. 


Manifestacijom se ove godine obilježava 114-godišnjica otkupa otoka te podsjeća na duh otvorenosti, prijateljstva i slobodarskih težnji začetih 1908. godine kada je 89 virskih obitelji steklo vlasništvo nad zemljom i otokom.


Ovo će biti 14. uzastopna proslava Virske noći na otoku – s izuzetkom 2020. koja je bila pandemijska – u ambijentu koji se prepričava poput najljepših uspomena s otoka, a posebnost ovogodišnje je prvi nastup Petra Graše na Virskom ljetu. 


Virsku noć kao i sve druge događaje Virskog ljeta 2022. organizira destinacijska kompanija Vir turizam uz sudjelovanje virske Turističke zajednice i sponzorstvo Općine Vir.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Popodne uz Radio Zadar

Popodnevni program Radio Zadra donosi u vaše domove najbolju domaću i stranu glazbu. Poslušajte naš glazbeni vremeplov Rollercoaster. Utorkom i četvrtkom od 16. i 15 donosimo najave i osvrte kulturnih događanja, a od od 18 do 19 sati slušate novosti s glazbene scene, naše i strane

Poslušajte u Slušaonici