Hrvatski radio

Radio Zadar

Velikim koncertom Mladen Grdović slavi 35 godina karijere

29.01.2014.

12:50

Autor: Žana Morović-Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Popularni zadarski pjevač Mladen Grdović najavio je danas veliki koncert na Višnjiku kojim će obilježiti 35 godina svoje karijere. Održat će se na Valentinovo, a Grdović je kazao kako želi veselu atmosferu. Prilagodio sam i skratio svoje pjesme kako bi gosti mogli otpjevati barem tri svoje. Uz Kiću Slabinca, Matu Bulića, Škoru i Ivanu Kovač, nastupit će brojni Zadrani: Pekota, Jelenković, Ićo, Vili Kalmeta, klape Niko i Kontrada, grupa Banana i grupa Romantic koja prati Grdovića. Koncert je i humanitarnog karaktera jer prihod ide Dariji Šimunov oboljeloj od multiple skleroze.

    " Najmanje sviram u Zadru. Znate pjevači su uvijek malo stisnuti u svom gradu, pa tako i ja, ali kad imate nešto dobro, lipo i pametno znate kako će se svi dobro zabaviti i publika i izvođači. Zvale su me kolege iz svih krajeva Hrvatske. Kiću sam želio na svom koncertu jer je bio moj idol, Ivanu Kovač jer je simpatična, dobro piva i jer sam jako zahvalan njenom ocu, ali sam htio da na ovom koncertu budu naši zadarski glazbenici, moji dragi prijatelji. "

Prisjetio se Grdović i svojih osnovnoškolskih i srednjoškolskih dana u Glazbenoj školi Blagoje Bersa, prvoga intervjua na Radio Zadru, u emisiji Gordana Kurtovića, koji će uz Tamaru Šoletić i Totta biti voditelj na velikom koncertu za Valentinovo,  suradnje s Tomislavom Ivčićem i sjajnog albuma "Duo pegla"…

    " Davno je bilo kad sam objavio svoju prvu singlicu, 1977. godine "Ona sad živi daleko". Imao sam sreću što ljudi vole moje pjesme, napisao sam ih preko 400, eto, opstao svih ovih godina. Bilo je uspona i padova, ali na estradi morate biti na to spremni. Nisam ljut na novinare što su nekad i grubo pisali. Znate, oni mene uvik snimaju u 4 ure ujutro. Moji koncerti nekad počnu u 7 navečer i traju do 6. Normalno je da sam iscrpljen. "

Sada je u odličnoj formi.

     " Svaki dan sam u teretani, trčim…a što se novoga materijala tiče, spremam novi album koji će izaći na ljeto, uoči splitskog Festivala. "

     " Ni za čim ne žalim, osim možda što nisam otišao na koncert Franka Sinatre. Imao sam ulaznice, ali sam otišao kockati s društvom. E, to si neću nikad oprostiti. "

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.