Hrvatski
radio

Iz arhiva Renato Pernić

Naslov

Iz arhiva Renato Pernić

Urednici

Daniele Pernić

O emisiji

Arhiv Renato Pernić naziv je projekta koji su 2002. godine pokrenuli djelatnici Radio Pule s ciljem očuvanja dijela arhivske građe koju je tijekom svoje karijere (većinom 1970-tih) kao glazbenog urednika na Radio Puli zabilježio Renato Pernić, snimajući s tonskim snimateljem Branimirom Paićem istarsku narodnu glazbu u autentičnim ambijentima po istarskim selima. Na Radio Puli, uz pomoć Odjela za kulturu Istarske županije i Grada Pule, a najviše koristeći vlastite resurse, presnimilo se i sistematiziralo snimke istarske narodne glazbe. Edicija Arhiv Renato Pernić birani je kronološki uzorak ove sveukupne građe tiskana na 20 CD-ova, kako bi arhiv bio dostupniji javnosti, obrazovnim i znanstvenim institucijama. Posljednja 4 CD-a izdana su u prosincu 2016.

Projekt Arhiv Renato Pernić uspješno je zaokružen prezentacijom u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula 20. prosinca 2016. godine, ali ne i sasvim okončan budući da se na njemu kontinuirano radi.

 

 


Impressum:

Glazbeni urednik: pok. Renato Pernić
Počasni članovi Odbora Arhiv Renato Pernić: Branimir Paić (snimatelj građe) i Budimir Žižović (idejni začetnik i urednik edicije).
Članovi Odbora Arhiv Renato Pernić: Vesna Ivetić (koordinacija), Bruno Krajcar (glavni urednik HRT Radio Pule), Daniele Pernić (izbor iz građe), Ludvik Slana (glazbeni stručnjak) i Aldo Spada (glazbeni producent).
Rukovoditeljica HRTC Pula: Kornelija Benazić