Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Elemental

18.05.2023.

09:00

Autor: Robert Urlić

Elemental

Elemental

Foto: Promo / -

  25 godina postojanja, 8 albuma, 40 spotova tj. singlova i gotovo 1000 koncertnih svakako su brojevi vrijedni pažnje, a sada je za njih vrijeme da ovako dugovječnu bendovsku karijeru proslave najvećim samostalnim koncertom. Oni su Elemental, kultni zagrebački hip hop bend i dolaze u subotu 3. lipnja 2023 na gradski stadion Šalata obilježiti tih velikih i značajnih 25 godina karijere .


Svoju punoljetnost 2016. godine Elemental je u Domu sportova obilježio dotad najvećim samostalnim nastupom kada su okupili 4500 ljudi, 20. godinu proslavili su objavljivanjem biografije 'Sve, samo ne romantika!' autora Marka Podruga i prvim kompilacijskim albumom 'XOXO', a za 25. godišnjicu ponovno planiraju podignuti letvicu. 


Otkad su 1998. započeli kao uigrana trojka, Elemental je prerastao u punokrvni sedmeročlani bend s eklektičnim live nastupima. Redovito nastupaju na glazbenim festivalima širom regije te je koncertno jedan od traženijih bendova, a slavljeničkim koncertom na stadionu Šalata još jednom će dokazati zašto su pjesme poput 'Goli i bosi', 'Prokleta ljubav', 'Bolji si', 'Malena', 'Zašto te imam', 'Iz dana u dan' ili, primjerice, 'Tako lijepa' i slušane i nagrađivane. 


Posljednji studijski album 'Ilica' objavljen je isključivo digitalno, a bend je uoči ovog velikog koncerta objavio i dvije nove pjesme "Hajde ljubavi dođi" i "Usta na usta". Sve ovo dovoljni su razlozi da nam u današnjoj emisiji S domaće pop i rock scene najveći krivci za tih 25 godina Mirela Priselec Remi i Luka Tralić Shot ispričaju svoju priču.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 18. svibnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.


Shot, Remi & Robert Urlić

Shot, Remi & Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici