Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Gina

03.05.2023.

13:08

Autor: Robert Urlić

Gina

Gina

Foto: - / Aquarius rec.

Publici je postala poznata kao pjevačica grupe Detour u kojoj je provela pet godina snimivši s bendom dva albuma, najprije „Detour 10“ na kome je kao nova pjevačica u novim aranžmanima otpjevala deset dotadašnjih hitova benda povodom desetogodišnjice Detoura, a zatim i album „TourDetour“ s novim pjesmama od kojih svakako najviše pamtimo „Zaljubila sam se“  jednu od najsviranijih pjesama u radijskom eteru posljednjih pet godina. 

Ona je Gina Victoria Damjanović, glazbenica, sjajna pjevačica, vokalna pedagoginja, radijska voditeljica, mentorica u showu Zvijezde pjevaju. Nakon pet godina provedenih u bendu Gina se odlučila na zaokret i okrenula solo karijeri pa je tako početkom 2021. objavila i prvu pjesmu PEPEO, a nakon još nekoliko singlova prije nešto manje od mjesec dana stigao nam je i debitantski album U MOJIM TAJNIM NOTAMA koji donosi 11 priča o ljubavi i hrabrosti, a o njima će nam Gina pričati u  emisiji S domaće pop i rock scene.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 04. svibnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Gina i Robert Urlić

Gina i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici