Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Grgur Višić

01.06.2023.

09:00

Autor: Robert Urlić

Grgur Višić

Grgur Višić

Foto: Paula Grandov / -

I u današnjoj emisiji predstavljamo jednog mladog i uistinu perspektivnog glazbenika. Njegovo ime je Grgur Višić i nedavno je objavio svoj debitantski album „Traženja“ koji je izašao u suradnji diskografskih kuća Spona i Croatia Records. Na njemu je osam pjesama koje tematiziraju svakodnevicu, bilo da je riječ o ljubavi ili općenitoj zbunjenosti. 

Tekst i glazbu na svim pjesmama potpisuje Grgur, koji iako je rođen u Zagrebu, djetinjstvo provodi u Fužinama te krajem osnovne škole seli u Pulu gdje završava Gimnaziju i osnovnu glazbenu školu. Potom se vraća na studij u rodni Zagreb i započinje glazbenu karijeru. Prvi singl „Neki drugi ljudi“ objavljuje sredinom 2021. , nakon njega redaju se nove pjesme, nakon kojih stiže i debitantski album „Traženja“ koji je snimljen u PurpleCat studiju. Produkciju i aranžman potpisuje glazbenik i producent Damir Trkulja Šiljo, a ovaj izvrsni i vedri folk album u današnjoj emisiji „S domaće pop i rock scene“ predstavit će nam sam kantautor Grgur Višić.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 1. lipnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Grgur Višić i Robert Urlić

Grgur Višić i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici