Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Matija Cvek, Paraf, Grad i Mary May

14.04.2022.

11:02

Autor: Robert Urlić

Matija Cvek

Matija Cvek

Foto: HRT / HRT

U prvom dijelu emisije razgovaramo s jednim od najperspektivnijih domaćih glazbenika Matijom Cvekom. U drugom dijelu Igor Jurilj donosi reportaže s koncerata grupa Paraf i Grad te Mary May.

 Iako je protekla godina za mnoge glazbenika bila iznimno teška i izazovna kao možda nikada do sada moj večerašnji gost će siguran sam reći da mu je bila vrlo uspješna, najuspješnija do sada u relativno kratkoj glazbenoj karijeri. Iako nastupa od svoje sedamnaeste, posljednjih nekoliko godina svoj je glazbeni put gradio polako i promišljeno i sve je polako počelo dolaziti na naplatu.


Kvalitetu ali i predani rad i upornost prepoznala je i publika, kolege i struka i svaka nova pjesma koju je objavljivao donosila je potvrdu da imamo glazbenika koji ne želi iskoristi trenutak, već biti dio nečega dulje vrijeme. Nakon tri godine predanog rada prije nekih godina dana ispunio je svoj prvi san, objavio je album "Izbirljivo i slučajno", a nedavno je priču oko njega zaokružio u Osijeku osvojivši dvije nagrade Porin.


 On je naravno Matija Cvek i gost je emisije S domaće pop i rock scene.

Paraf i Mary May

Paraf i Mary May

Foto: Marko Gracin/Saša Nikolić / -

S proljećem nam je napokon stiglo i buđenje u glazbi. U Zagreb je u sklopu obilježavanja antologije Novog vala održan koncert cijenjenih riječkih bendova Grad i Paraf , a u Vintage industrial baru je bio i naš Igor Jurilj.


Prvi dan ukinutih epidemioloških mjera dobio je i svoje simbolično slavlje, nastup benda Mary May u zagrebačkoj Kinoteci. I ovu priču donosi Igor Jurilj.


Uz glazbene novosti slušamo i nove singlove:


- Hladno Pivo - Štetočine

- Silente - Idi

- Headoneast - Ljubav

- Ivo Horvat - Zaboravi na sve

- Nikolina Tomljanović i Sandro Bastiančić - Mjesečev trag 

- Mudri - Iskreno


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock" scene emitirat će se na HR1 u petak, 15. travnja 2022. od 22:30 do ponoći.


Matija Cvek i Robert Urlić

Matija Cvek i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici