Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene: Mor Roll i nova generacija redatelja videospotova

10.06.2022.

13:37

Autor: Robert Urlić

Mor Roll i Dinko Čvorić Doringo

Mor Roll i Dinko Čvorić Doringo

Foto: Ewa Samanta / Anamaria Štambuk / -

Mor Roll je vrlo zanimljiv i, neki bi rekli, osebujan pulski glazbenik i producent iza čijeg pseudonima stoji svestrani Vedran Šilipetar. Nedavno je objavio treći studijski album znakovitog naslova "AndaluzIstria" koji nam predstavlja u emisiji. U drugom dijelu emisije Igor Jurilj donosi priču o dva mlada i sve traženija redatelja spotova, Benjaminu Strikeu i Dinku Doringu, a tu su i naše glazbene vijesti, najave koncerata i mnoštvo novih singlova.

U emisiji "S domaće pop i rock scene" često znamo konstatirati kako nam glazbena scena nikada nije bila bogatija i raznovrsnija, a u prilog tome ide i naša želja da vam kroz ova druženja predstavimo dio tog šarolikog glazbenog društva i upoznamo vas s njihovim radom tj. pjesmama i albumima. 


Mor Roll je vrlo zanimljiv i neki bi rekli osebujan pulski glazbenik i producent iza čijeg pseudonima stoji svestrani Vedran Šilipetar koji je nedavno objavio treći studijski album znakovitog naslova "AndaluzIstria".


Nakon dva prethodna izdanja koja su zvukom naginjala pop rocku ovaj novi album donosi totalni glazbeni zaokret na kome je Mor Roll isprepleo raznolike egzotične kombinacije u kojima se spajaju utjecaji flamenca, istarske tradicijske glazbe i zvuka Sjeverne Afrike. Mor Roll je gost emisije "S domaće pop i rock scene" i priča nam o ovom zanimljivom albumu s kojeg i slušamo nekoliko pjesama.

Igor Jurilj ovoga je tjedna uzeo predah od koncertnih maratona, no nipošto od glazbe. Iako glazbu ponajprije slušamo ne treba zanemariti ni njenu vizualnu dimenzije i obradu pa se tako ovoga tjedna pozabavio dvojicom mladih hrvatskih redatelja spotova koji potiho ocrtavaju konture domaće pop i rock scene. Donosi nam priču o Benjaminu Strikeu i Dinku Doringu.


Uobičajeno donosimo glazbene vijest i najave koncerata, a slušamo i mnoštvo novih singlova.


- Mangroove f Jazz ork. HRT - Vrijeme

- The Siids - Tide

- Ischariotzcky - Too Gold

- Valentino Bošković - Amorella

- Ida Prester f Fantom - Budalo

- Sun U - Tu

- Kraj programa - Srce na dlanu

- Turisti - Rekvijem za kraj


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u petak, 10. lipnja 2022. od 22:30 do ponoći.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici