Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - M.O.R.T.

29.03.2023.

12:36

Autor: Robert Urlić

M.O.R.T.

M.O.R.T.

Foto: Marko Ristić / -

    M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk blues band iz Sinja poznat po svom žestokom zvuku ali i sjajnim živim nastupima. Iako na neki način postoje još od 2003., široj javnosti su postali poznati desetak godina kasnije nakon pobjeda na nekoliko natjecanja demo bendova ali i pobjede na drugom izdanju tadašnjeg Rock & Off festivala 2015. godine. Nastup i titula najboljeg benda na ovom festivalu pripomogla je da se čuje i njihov debitantski album "Odjel za žešće" koji je izašao godinu ranije, a sve skupa pomoglo im je da osvoje i nominaciju za nagradu Porin u kategoriji novog izvođača. 

Dvije godine nakon debitantskog , objavljuju i drugi album "Tužna kocka" koji ponovo nailazi na odobravanje i kritike i publike , a ove godine stigao nam je i njihov dugo najavljivani engleski album "Standing Runningman" , koji su zanimljivo snimili zahvaljujući zanimljivoj internetskoj kampanji pomoću koje su skupili novac za studio. O albumu, spomenutoj kampanji, bendu, koncertima u emisiji nam govore gitarist i autor Bože Blajić – Zvrk i basist Jakov Maleš – Kikos. 


Ovako sam krajem 2019., u ovoj istoj emisiji, najavio predstavljanje tada novog albuma sinjskih rockera, a  gotovo tri i pol godine kasnije stiže nam i njihovo novo izdanje, peti album „Samo hrabro i bezveze“. Ovaj novi album, na kome je grupa radila za vrijeme lockdowna, donosi 11 surovih, snažnih i neukrotivih pjesama koje u današnjoj emisiji preslušavamo uz ponovo iste goste Zvrka i Kikosa. Danas ćemo uz M.O.R.T. biti i bučni i žestoki, pa tko izdrži….


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 30. ožujka 2023. od 14:05 do 14:55 sati.


Kikos, Zvrk i R.Urlić

Kikos, Zvrk i R.Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Sigurni na suncu

gošća akademkinja  Mirna Šitum

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici