Hrvatski radio

Prvi program

Kuhanje i greške

09.12.2021.

12:54

Autor: Hrvatski radio

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Mnogi roditelji osjećaju krivnju jer misle da ne provode dovoljno vremena sa svojom djecom. No, puno je važnije da to zajedničko vrijeme bude što kvalitetnije, jer djeci će vrijeme provedeno s roditeljima dati osjećaj sigurnosti, a mogu i puno toga naučiti.

Suprotno mišljenju da djeci nije mjesto u kuhinji, kuhanje s djetetom može biti zabavno iskustvo. I za to ne treba dugo čekati. Vrijeme blagdana i pečenje kolača bit će savršena prilika da zajedničko druženje, istraživanje i dobru zabavu.


Za one najmlađe najveća će zabava biti ako im dozvolite da valjaju i mijese tijesto i pak izrada keksa uz pomoć plastičnih kalupa. Jednako će im veselo biti i ukrašavanje tih kolača.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Oni malo stariji mogu vagati namirnice, poput šećera i brašna, ili vježbati odvajanje žumanjka od bjelanjka. Isto tako mogu sami napraviti smjesu i ispeći palačinke.

 

U emisiji Zavrti zvrk poslušajte kako su se u kuhinji proveli najmlađi Karlovčani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zavrti zvrk

Emisija za veliku i malu djecu i njihove roditelje koja otkriva zanimljivosti iz područja znanosti i umjetnosti. Saznajte mogu li biljke komunicirati sa životinjama, zašto su praljudi oslikavali pećine, o čemu govore poslovice, što vam za čitanje preporučuju vršnjaci i nasmijte se uz kratke priče.

Poslušajte u Slušaonici