Hrvatski radio

Prvi program

Manje tjelesne aktivnosti i više obroka dnevno: djeca, školstvo, ovisnost neki su od socijalnopsiholoških aspekata pandemije COVID-19

31.12.2021.

08:27

Autor: Blanka Jergović

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Časopis Društvena istraživanja koji je citiran u najvažnijim bazama podataka iz znanosti, tijekom ove godine privukao je veću pažnju od pretpostavljene na temelju dosadašnjih iskustava, kaže urednica časopisa, prof. dr. Andreja Brajša-Žganec.

Manja motivacija za fizičkim aktivnostima i više obroka dnevno jedna je od karakteristika dječjeg ponašanja tijekom pandemije, o kojemu piše časopis u posebnom broju posvećenom psihosocijalnim aspektima pandemije SARS-CoV-2 virusa, u kojemu su obrađene i aktualne teme poput iskustva i određenih kontroverzi o nošenju maski i formuliranja strateških komunikacijskih poruka zdravstvenih stručnjaka, konzumiranje droga i alkohola tijekom pandemije u Sloveniji i razni vidovi utjecaja pandemije na školske sustave i djecu.


Uz zanimljive nove spoznaje o psihosocijalnim aspektima Covida-19 Društvena istraživanja donose i druge vrlo zanimljive znanstvene članke koji se mogu pročitati na internetskim stranicama časopisa, medu kojima svaki čitatelj može naći zanivljive, važne i korisne informacije koje se i njega tiču.


U drugom dijelu emisije, u razgovoru s Antom Radonićem osvrćemo se na neke dogadaje iz istraživanja svemira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Drag mi je Platon

Emisija o aktualnostima iz znanosti i tehnologije, emitira se svakog petka od 12:30 do 13:00. . .

Poslušajte u Slušaonici