Hrvatski radio

Prvi program

17:53 / 23.06.2022.

Autor: Hrvatski radio

Nenad Polimac, filmski kritičar

Foto: screenshot

Foto: screenshot

Foto: - / -

Nenad Polimac, jedan je od naših najuglednijih filmskih kritičara. Karijeru započinje davnih sedamdesetih godina, pišući za razne časopise i novine, a od 1998. redovito objavljuje u Jutarnjem listu . Osim što se bavi filmskom kritikom, piše i stručne članke te je vrsni poznavatelj igranog filma. Uredio je dvije vrlo vrijedne monografije o „Živojinu Pavloviću i „Branku Baueru“ i autor je knjiga „Leksikon YU filma“ i „Život u filmu: Uzori i dosezi".

O njegovom životu i radu, poslušajte ove subote, 25.06.2022., U sobi s pogledom.

Dobar filmski kritičar je onaj koji ispreplete više stvari u jednu cjelinu. Kritika ne bi trebala biti jednoznačna već se osim filma i njegove estetike, treba baviti i svijetom društva u kojem je taj film nastao i odraz je određene kulture.

Nenad Polimac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U sobi s pogledom

"U sobi s pogledom" autorski je, novinarski i urednički projekt Nataše Ricijaš Craig. U emisiji gostuju eminentni ljudi iz hrvatskog javnog života - kulture, znanosti, medicine, sporta – koji su svojim zapaženim karijerama, znanjem i kreativnošću utjecali na naše društvo i često ga mijenjali.

Poslušajte u Slušaonici