Hrvatski radio

Prvi program

Kretanje i zdravlje djeca i mladih

20.02.2023.

12:46

Autor: Hrvatski radio

Djeca i sport

Djeca i sport

Foto: hr / hr

Fizička aktivnost prepoznata je kao važna potreba ljudi, posebno djece i mladih, koja je često u suvremenom životu zapostavljena 

Školski praznici i slobodno vrijeme izvrsna su prilika za odabir  kreativnih aktivnosti koje trebaju donositi zabavu, veselje i biti korisna djeci i mladima.  Nikako  ne smiju  postati  dodatne  obaveze koje se moraju odraditi. Najčešći način provođenja slobodnog vremena današnje djece uglavnom se svodi na korištenje računala i mobitela, što utječe na njihov život, a smanjenje fizičke aktivnost dovodi do usvajanje sjedilačkog stila života i brojnih zdravstvenih problema. 

Trčanje i nordijsko hodanje dobar su primjer kako korisno i zabavno provesti slobodno vrijeme, što dobro utječe na fizičko i mentalno zdravlje.

Fizička aktivnost, za vrijeme djetinjstva i  odrastanja, značajna je iz nekoliko razloga, govori magistar kineziologije Filip Koražija  član Društva  športske rekreacije "Trčaona"

Sport

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Umijeće odrastanja

Biti roditelj, najteža je uloga koju nam je život dodijelio. Prihvatimo li je ozbiljno, tada nam se svakodnevno pitanja nameću sama – jesmo li dobro postupili, hoćemo li donijeti ispravnu odluku, što je za naše dijete najbolje? Ova pitanja postavljaju si i svi drugi koji rade s djecom i za njih – odgajatelji, učitelji, liječnici, psiholozi, defektolozi, sociolozi… a njima se pridružujemo i mi, novinari.

Poslušajte u Slušaonici