Hrvatski radio

Prvi program

Preminuo naš kolega Ivan Dvoržak

03.06.2023.

15:42

Autor: Sonja Batinić

Ivan Dvoržak

Ivan Dvoržak

Foto: Pavle Miljenović / Hrvatski radio

Sve nas je sinoć šokirala iznenadna smrt kolege Ivana Dvoržaka, dugogodišnjeg glazbenog urednika Hrvatskog radija koji nas je napustio u 50. godini. Kolege će ga pamtiti po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi, a slušatelji po emisiji Glazba za sanjarenje. 

Ivan Dvoržak na Hrvatskome radiju kao vanjski suradnik počeo je raditi još 2003. godine. Protekla 2 desetljeća surađivao je u svim emisjama Hrvatskoga radija. Na Prvome programu Hrvatskoga radija uređivao je i vodio emisiju Glazba za sanjarenje koja se emitirala nedjeljom navečer. Bio je suradnik i u emisiji S domaće pop i rock scene urednika Roberta Urlića.


- Teško mi je govoriti o kolegi kojeg sam svakog dana gledao preko puta stola, s kojim sam komentirao svakodnevno glazbu, nove i stare pjesme, pjevače, glazbenike. Često me znao oduševiti svojom perspektivom i interpertacijama. Bio je veliki znalac domaće i strane glazbe, čovjek posvećen glazbi koji je uvijek tražio ono najbolje u glazbenim djelima.


Ivan Dvoržak rođen je 1973. godine u Zagrebu gdje je završio srednju školu. Diplomirao je Povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ipak, njegov profesionalni odabir bila je glazba. Svi koji su s njim surađivali pamtit će ga po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi čijim je odabirom dotaknuo mnogobrojne slušatelje svih naših postaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.