Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vrhunac manifestacije - Dubrovačka trpeza

10.10.2025.

13:55

Autor: Francesca Tevšić

Zero Waste

Zero Waste

Foto: TZ grada Dubrovnika / TZ grada Dubrovnika

Drugi tjedan Good Food Festivala donosi nastavak gastronomskih programa - uz brojne radionice, vinske večeri, tematske večere i kulinarske susrete s poznatim chefovima - najavljuju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika. 

Posjetitelje očekuju Zero Waste i slastičarske radionice, kreativna druženja u Udruzi Deša, slikarska radionica Vinorel, posebne večere uz glazbu uživo, kao i vinske degustacije u suradnji s poznatim hrvatskim vinarijama. Festival donosi i Dan na farmi, piknik u prirodi, gdje će se moći kušati domaće maslinovo ulje i lokalne proizvode, a sve završava velikim finalom - tradicionalnom Dubrovačkom trpezom na Stradunu.


U ponedjeljak, 13. listopada, u Udruzi Deša organizirana je radionica Zero Waste sa starim kruhom pod vodstvom Irine Brajčić, a večer donosi tradicionalnu večeru ispod peke u restoranu Local, koja će se održati od 19 do 22 sata, uz živu glazbu.


U utorak, 14. listopada, u Udruzi Deša ponovno će se održati radionica Irine Brajčić, ovaj put na temu Tri okusa – umak, krem, emulzija, dok će se u restoranu Lucijan održat će se Chef’s Table koji otkriva okuse novih recepata, dok će u večernjim satima, od 19 sati, restoran Dubrovnik ugostiti tematsku večeru Šapat okusa u izvedbi vrhunskih chefova Roka Nikolića i Dalibora Vidovića, uz glazbenu pratnju dua Lino & Anja.


U srijedu, 15. listopada, u Udruzi Deša održat će se radionica pripreme kolača od jabuka i rogača koju vodi Jela Kusić, dok će istoga dana, u 19 sati, restoran Marco Polo ponuditi degustacijski meni uparen s vinima vinarije Boškinac, uz stručno vodstvo iskusnih enologa.


U četvrtak, 16. listopada, u Studentskom domu od 16 do 18 sati, chef Ante Dropuljić održat će predavanje i radionicu na temu Zero Waste. Od 18 do 20 sati u Vinariji Škar održava se slikarska radionica Vinorel, koja spaja umjetnost i vino, a večer će zaključiti posebna večera s poznatim chefom Marijom Curićem u restoranu Ruđer, gdje će posjetitelji moći uživati u pomno osmišljenom meniju usklađenom s biranim vinima.


U petak, 17. listopada, u udruzi Deša održat će se radionica Tiramisu s Divkom pod vodstvom Mate Brnjića. Istoga dana, od 18 sati, u restoranu Lucijan održat će se večera S place na pjat, a već u 19 sati počinje vinska večer u restoranu Orsan, u suradnji s vinarijom Crvik.


Subota, 18. listopada, posvećena je prirodi, druženju i tradiciji. U seoskom domaćinstvu Knez na Pobrežju organiziran je Dan na farmi, piknik u prirodi uz degustaciju maslinovog ulja, berbu maslina, ručak i živu glazbu. Organiziran je i autobusni prijevoz – polazak u 9:30 sati sa stanice Grawe, a povratak u 15:30 sati s Pobrežja. U večernjim satima održat će se posljednja večera s poznatim chefom, ovoga puta u Ljetnikovcu Natali, gdje će gostovati chef Mario Mandarić. Ljubitelje moderne kuhinje očekuje i fuzijska večera u restoranu Urban & Veggie, koja počinje u 19 sati.


Završni dan festivala, nedjelja, 19. listopada, donosi sladak kraj uz Slatku nedjelju u restoranu Lucijan Hotela The Pucić Palace, tijekom koje će posjetitelji moći uživati u bogatoj ponudi kolača i kreativnih koktela. Od 19 sati, u restoranu Port 22 održat će se vinska večer u suradnji s vinarijom Saint Hills, dok će prava kruna festivala biti tradicionalna Dubrovačka trpeza, koja će se održati od 9 sati, uz nastup klape Ragusa. Sav prihod prikupljen tom prilikom bit će doniran Udruzi Poseban prijatelj Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.