Hrvatski radio

Radio Knin

Udruga "Žene kosovske doline" slavi deseti rođendan

22.03.2023.

15:08

Autor: HRT

rođendan

rođendan

Foto: L. grubišić / HRT

Udruga Žene kosovske doline iz Biskupije slavi deseti rođendan. Obilježen je prigodno - konferencijom u Studentskom domu fra Lujo Marun na kojoj su predstavile rezultate rada i najavile buduće projekte.


Galerija
rođendan, Foto: L. Grubišić/HRT
rođendan, Foto: L.Grubišić/HRT

Pune entuzijazma i želje za promjenama u svojoj zajednici, točno prije deset godina žene iz Biskupije i okolice, okupile su se u udrugu Žene kosovske doline i s radom počele u malim prostorijama. No, ubrzo je njihov rad prepoznala općina i obnovila staru školu u Ramljanima. Novi prostori omogućili su realizaciju brojnih projekata u sklopu kojih je trenutno zaposleno 46 osoba koje skrbe za više od 300 korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih. Najviše ih je zaposleno na programu „Zaželi”, no tu su i projekti Pomoć u kući kao i Ljepša starost, namijenjeni također starijim osobama.

U poludnevni boravak dolazi i medicinska sestra koja korisnicima mjeri krvni tlak i šećer u krvi, a nemoćnima koji žive sami dostavljaju se topli obroci na kućnu adresu.

Udruga radi i s mladima koji se sastaju i druže u zajedničkim prostorijama, a tu je i izvaninstitucionalni rad s djecom. Kako je na svečanosti istaknula predsjednica udruge Radmila Berić, u pripremi su novi projekti kao što je Volonterski centar koji će okupiti mlade iz susjednih općina i grada Knina, zatim program kampa za djecu u sklopu kojega bi na ljeto na desetodnevni boravak primili djecu iz Makedonije. Radi se i na pripremi programa „Zaželi-faza IV”, a sve u cilju kako bi se zadržala postojeća radna mjesta, ali i otvorila nova.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.