Hrvatski radio

Radio Osijek

41. kolonija u Ernestinovu

22.07.2014.

12:41

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnja kiparska i likovna kolonija u Ernestinovu bit će održana od 2. do 10. kolovoza. Utvrđen je program i tema- grožđe!

Tajnik Udruge Petra Smajića Ivica Tolić izjavio je danas u programu Radio Osijeka kako su značajno smanjena sredstva Ministarstva kulture, a sve je manje i sponzora i donatora, no zadržana je ista razina kvalitete ernestinovačke Kolonije i to zahvaljujući volonterskom radu. Sudjelovat će deset kipara i deset slikara iz svih dijelova Hrvatske. Okupit će se tradicionalno u prvom tjednu kolovoza u ernestinovačkom parku, a sve skulpture i slike bit će pohranjene u Galeriji Petra Smajića te u parku i po selu.

 

Dopredsjednik Udruge Petra Smajića Siniša Tešankić izjavio je kako je pripremljeno drvo potrebno za izradu skulptura, a ovogodišnja tema bit će- grožđe. Izrazio je zadovoljstvo što se na Koloniji u Ernestinovu pojavljuju i mladi autori što jamči njezinu budućnost. Ernestinovo, kao jedinstveno selo u Europi po broju skulptura i slika naivne umjetnosti, ponudit će tijekom trajanja Kolonije bogat popratni program, brojne nastupe folklornih skupina, sportske sadržaje te zabavu i uživanje u gastronomskim delicijama, istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora Dino Tijardović te podsjetio kako je ulaz na sve programe besplatan. Ujedno je pozvao sve građane da i ove godine od 2. do 10. kolovoza posjete Ernestinovo.

 

 

Poslušajte i javljanje u emisiju Dobar dan Radio Osijeka. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.