Hrvatski
radio

O postaji - HRT – Radio Osijek

HRT - Radio Osijek logo

Radio koji se sluša. Radio kojem se vjeruje. U ovom marketinškom sloganu novijega datuma možda se upravo krije ono najvažnije što bi moglo opisati današnji Radio Osijek. Iza nas je duga tradicija, no Radio Osijek nikada se nije pretjerano osvrtao oko sebe nego uvijek gledao naprijed.

U Hrvatskoj danas postoji više od 150 radijskih postaja koje na razne načine pokušavaju doprijeti do što većeg broja slušatelja. Dobar dio postoji samo kako bi došao do što većeg marketinškog "kolača", odnosno novca oglašivača. U toj šumi glasova i tonova koji zagušuju eter i najčešće zbunjuju i dezorijentiraju slušatelje Radio Osijek ima svoju jasnu viziju - želimo uistinu biti radio koji se sluša i radio kojem se vjeruje.

Cilj nam je da slušatelji na vrijeme dobiju kratku, jasnu i provjerenu informaciju, dovoljno glazbe i zabavnih sadržaja, a kao dio sustava HRT-a nastojimo ispunjavati i svoju ulogu javnoga radija. To bi, najkraće rečeno, trebalo značiti da uz informativni, glazbeni i zabavni program slušateljima nudimo i sadržaje koji komercijalnim postajama nisu zanimljivi (zdravstvo, obrazovanje, dječji program, gospodarstvo, sport, kultura, vjerski sadržaji, nacionalne manjine ...). Program Radio Osijeka danas kreira dvadesetak ljudi, svatko na svoj jedinstveni način.
 
Nemoguće je udovoljiti svima, netko bi slušao domaću, a netko stranu glazbu, jedni bi htjeli da radio isključivo "svira" dok su drugima draži razgovori i komunikacija, netko bi slušao samo tamburaše, a netko hip-hop glazbu.... Kako imamo samo jedan kanal i "samo" 24 sata programa na dan jasno je da ne možemo u svakom trenutku pogoditi ukus baš svakog slušatelja. Vjerujem da za to imate razumijevanja. Kako smo pravi radio za cijelu obitelj svatko od vas zasigurno će naći u našem programu nešto što ga zanima. Iako smo Radio Osijek i sjedište nam je u Osijeku, nastojimo svojim djelovanjem "pokriti" cijelo područje Slavonije i Baranje jer se možemo prilično kvalitetno čuti u domu svakog stanovnika Slavonije i Baranje.
 
Mi smo Radio Osijek, ali ujedno i gradski i slavonski i urbani i ruralni, otvoreni (nekad čak i zatvoreni), a upravo zbog svega toga jedinstveni radio. Vaš radio. Dio vaše obitelji. Iako je naš program otvoren za vaša javljanja nudimo vam i ovaj oblik komunikacije. Zato nam se javite, budite naš suradnik, pošaljite popis pjesama koje volite ili ljudi koje želite poslušati, odredite teme koje su vam zanimljive i događaje na kojima želite vidjeti naše novinare. Mi smo ovdje samo zbog vas.


Radio Osijek najstarija je i najveća radijska postaja u istočnoj Hrvatskoj, jedini radio na ovom području koji djeluje u sustavu HRT-a. Naš se program može slušati u svih pet županija Slavonije i Baranje, a emitira se preko četiriju odašiljača na frekvencijama 102,0 MHz (Psunj), 102,4 MHz (Osijek), 102,8 MHz (Belje) i 105,3 MHz (Borinci). 


Od 2009. godine Radio Osijek prvi se put u povijesti može slušati 24 sata. Također se pojavom našeg radija na internetskim stranicama program može slušati i putem live audio streaminga diljem svijeta.  


Davor Lončarić


Frekvencije emitiranja HRT – Radio Osijek