Hrvatski radio

Radio Osijek

Festival glumca prekida se zbog katastrofalnih poplava

19.05.2014.

15:09

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

21. Festival glumca prekida se 19. svibnja, zbog izvanrednog stanja prouzročenog katastrofalnim poplavama u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Odluka je to Festivalskog odbora i organizatora Festivala glumca Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županije. Festival će se nastaviti kad se za to stvore uvjeti.

Iako su s predstavama krenuli još u petak, u Otoku je u subotu otvoren 21. festival glumca. Predstave  su odigrane u Iloku, Vinkovcima te u Vukovaru, umjesto u Županji koja se bori s poplavama. Planirano je da do 24. svibnja bude izvedeno 16 predstava po izboru ovogodišnje izbornice Aide Bukvić. Nakon svečanog otvaranja, pozornicu Doma kulture u Otoku zauzele su glumice Vera Zima, Dubravka Ostojić, Jelena Hadži-Manev i Lada Bonacci s predstavom Žene u crvenom autora Davora Špišića u režiji Franke Perković i izvedbi Ludens teatra iz Koprivnice. Festival je nastavljen recitalom Sunčica – svjedočanstva silovanih žena u Vukovaru. Boris Svrtan, Nina Erak-Svrtan, Ivana Buljan Legati, Goran Grgić, Alen Liverić, Anja Šovagović Despot i drugi čitali su odlomake iz knjige Sunčica Marije Slišković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.