Hrvatski radio

Radio Osijek

FOTO: Umjesto Vrkića gradom vlada Pipo!

28.02.2014.

09:54

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić nije imao kud! Ključeve grada morao je predati Velikom Meštru Pipi i njegovoj karnevalskoj družini. Osijekom vlada KAOS!

Vesela se karnevalska družina već jutros požurila u gradsku upravu, a na starinskom biciklu s velikim kotačem do Kuhačeve 9 predvodio ih je Veliki Meštar Pipo.

Gradonačelnik Vrkić nije se previše otimao prilikom predaje ključeva, nakon što je odigrao partiju Crnog Petra s jednom od maškara.

Veliki Meštar Pipo izrazio je razočaranje što su isplaćene plaće u osječkom HNK-u jer su namjeravali „mrknuti te novce kako bi kupili zlatne wc školjke i pisoare“, a Vrkić je družini objasnio da je razlika između njih i njega u tome što su oni „samo 5 dana u godini maškare, a sve ostale je on“.

Karneval će potrajati do utorka kada će se na glavnome trgu održati završna fešta, a sutra između 17 i 19 sati organizira se dječji maskenbal na klizalištu Sokola.

Kaos je ove godine humanitarnoga karaktera. Kupnjom krafne ili nekog drugog proizvoda za vrijeme karnevala, građani će donirati novac za teško bolesnog 16-ogodišnjeg Leona Markovića kojem je prijeko potrebna skupocjena terapija.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.