Hrvatski radio

Radio Osijek

Kazališna ljetna špica

27.05.2014.

13:48

Autor: Hrvoje Šimunović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 3. do 6. lipnja u Osijeku će se održati manifestacija koja će ponuditi izbor iz premijernih naslova proteklih dviju sezona. Četiri predstave i jazz koncert po promotivnim cijenama.

 

Ponudom kvalitetnih naslova iz minulih sezona Kazališna ljetna špica želi udovoljiti onima koji, kako kaže slogan, "imaju dobar sluh za kulturu". Posudba je to jedne od krilatica ovogodišnje mainifestacije čiji vizualni identitet upotpunjuje nosorog u bojama ljeta. Dio je to suradnje između osječkog HNK-a i Sveučilišta koja je po prvu put zamišljena i ostvarena na oblikovnom i marketinškom polju - pojasnila nam je voditeljica marketinga osječkog HNK, Dražena Vrselja.

Ulaznice za Kazališnu ljetnu špicu prodavat će se po promotivnoj cijeni od 35 kuna - najavio je intendant HNK Miroslav Čabraja.

Među četirima kazališnim uspješnicama ove su godine "Ana Karenjina", te "Ero s onoga svijeta", predstava kojom će poznati osječki tenor Damir Fatović obilježiti 30. obljetnicu umjetničkog rada.
Kazališnu ljetnu špicu zatvorit će 6. lipnja jazz koncert u dvorištu HNK-a uz nastupe vrhunskih glazbenika iz Slovenije i Hrvatske.

Sve predstave počinju u 19:30h, a ulaznice se prodaju po promotivnoj cijeni od 35 kuna.

 

Repertoar Kazališne ljetne špice:

3.6. "Ana Karenjina" - drama Lava Nikolajeviča Tolstoja

4.6. "Ero s onoga svijeta" - komična opera Jakova Gotovca

5.6. "Zeusove ljubavnice" - alegorijska komedija Ane T. Dolenčić

6.6."Unterstadt" - roman jedne osječke obitelji Ivane Šojat Kuči

( zatvaranje Kazališne ljetne špice u 23:00h uz jazz koncert; Žan Tečičković-bubnjevi, Nikola Matošić-bas, Miro Kadoić-alt saksofon )

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.