Hrvatski radio

Radio Osijek

Lipaši i "Slavonica" u videospotu

24.11.2014.

15:19

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko pjevačko društv "Lipa" iz Osijeka snimilo je prvi dio videospota za pjesmu "Slavonica", autora Davora Bobića. Za videospot su angažirani snimatelj Igor Sambolec i produkcijska kuća GERILAFilm Production.

"Podsjetimo, na nedavnom 47. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu, "Lipi" je za "Slavonicu" pripala posebna nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora. Velike pohvale za istu izvedbu dobili su i na najvećem međunarodnom natjecanju, 8. Svjetskim zborskim igrama (World Choir Games) u latvijskoj Rigi u srpnju ove godine, kada su zaslužili dvije srebrne medalje. Za videospot su angažirani snimatelj Igor Sambolec i produkcijska kuća GERILAFilm Production, koji potpisuju niz hvaljenih i nagrađivanih glazbenih videospotova i kratkih filmova, a ovo im je prva suradnja s nekim pjevačkim zborom, što im je novi izazov. Budući da je "Slavonica" uz ovacije praizvedena ljetos na Lipinom godišnjem koncertu u srpnju u sklopu Osječkog ljeta kulture, održanom u atriju zgrade Glavne straže u Tvrđi (arheološkog odjela Muzeja Slavonije), taj prostor je, kao i Trg sv. Trojstva, izabran za dvije skupne scene koje je snimilo četrdesetak pjevačica i pjevača na čelu s dirigenticom prof. Valerijom Fischbach.  Atrij prekrasne zgrade, drvo ginko s prelijepom žutom krošnjom i barokni zdenci poslužili su kao odlična kulisa.  U idućih tjedan dana bit će snimljene još pojedinačne scene u prostoru Barutane na lijevoj obali Drave i popularnom kafiću St. Patrick's Pub u Tvrđi, kao i kadrovi s autorom pjesme, Davorom Bobićem. Nakon toga spot ide u montažu, a njegova objava i premijera očekuju se do sredine prosinca."

/iz priopćenja "Lipe"/ 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.