Hrvatski radio

Radio Osijek

20:32 / 18.02.2014.

Autor: Iva Fijala

Lučić predložen za ravnatelja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazališno vijeće za novog ravnatelja Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku većinom je glasova izabralo dugogodišnjeg glumaca toga kazališta Ivicu Lučića.

Odluku treba potvrditi Gradsko vijeće na sjednici 7. ožujka, a mandat dosadašnjoj ravnateljici Jasminki Mesarić istječe 8. ožujka.

Na natječaj za ravnatelja pristigle su dvije važeće prijave, a između sadašnje ravnateljice Jasminke Mesarić i Ivice Lučića odlučili su se za Lučića, pojašnjava predsjednica Kazališnog vijeća Ivana Sudić. Nakon što su pregledali predložene planove i programe te razgovarali s oboje kandidata, zaključak je bio da je vrijeme za promjene u Dječjem kazalištu. Dosadašnji rad ravnateljice Mesarić za svaku je pohvalu, ističe Sudić, ali program Ivice Lučića nudi veću iskoristivost kazališta, kako prostora tako i popunjavanje večernjih termina, veću međunarodnu suradnju te druge prednosti prema mišljenju Kazališnog vijeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.