Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolji mladi gudači u Osijeku

07.11.2014.

00:35

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 7. do 9. studenog u Osijeku se održava 23. Memorijal „Franjo Krežma“.

Glazbena mladež u Osijeku međunarodni susret mladih gudača organizira u čast glazbenom virtuozu, rođenom u Osijeku, a cilj mu je široj publici predstaviti talentirane i nagrađivane mlade glazbenike. Dugogodišnjom tradicijom, memorijal se dokazao kao kvalitetna kulturna manifestacija koja potvrđuje svoju izvrsnost odabirom vrhunskih mladih izvođača i odličnoga programa.

U petak, 7. studenoga nastupaju nagrađeni učenici glazbenih škola iz Zagreba, Ljubljane i Osijeka. To su: Matea Barišin, Sara Čano, Nikola Pajanović, Matej Mihaljević, Noami Konforte, Igor Šajatović i Iva Ilakovac.

 

U subotu, 8. studenoga, nastupaju studenti Eva Šulić, Zvonimir Krpan, Eszter Kökény i Martin Krpan koji dolaze iz Glazbenih akademija Beča, Zagreba i Budimpešte. Memorijal se zatvara u nedjelju, 9. studenog, cjelovečernjim koncertom mlade umjetnice Đane Kahriman. Publici memorijala Kahriman je poznata, jer je već nekoliko puta nastupala kao studentica Muzičke akademije u Zagrebu.

Koncerti se održavaju u Atriju Glavne straže Muzeja Slavonije i počinju u 19 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.