Hrvatski radio

Radio Osijek

Parlez-vous français?

20.03.2014.

10:16

Autor: Amoreta Bajto/ Hrvoje Šimunović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni dan Frankofonije obilježava se 20. ožujka, a posvećen je francuskom jeziku i multikulturalnoj zajednici koju čini preko 220 milijuna govornika u svijetu. Uz 117. obljetnicu društva, programe organizira i Francuska Alijansa Osijek.

20. ožujka slavi se na svih pet kontinenata kroz različita događanja koja oslikavaju bogatstvo kultura, običaja i vrijednosti Frankofonije. U Osijeku djeluje najstarije društvo frankofona i frankofila u ovome dijelu Europe, Francuska Alijansa, koja slavi 117. obljetnicu osnutka. Jubilarno deseto izdanje Frankofonije otvoreno je  koncertom klasične glazbe francuskih i hrvatskih skladatelja u izvedbi tria Vučić, Tihomirović i Sironić. Do 26. travnja 2014. godine, u programu Frankofonije u Osijeku 2014. možete poslušati klasičnu glazbu, pogledati frankofone filmove, kušati francusku kuhinju ili sudjelovati u radionicama i igraonicama.

                            Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.