Hrvatski radio

Radio Osijek

Snima se "Šegrt Hlapić"

24.10.2012.

08:00

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je ovih dana počelo snimanje filma o Hlapiću, legendarnom šegrtu iz dječjeg romana “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” Ivane Brlić-Mažuranić.

 

Snimat će se igrani film i TV serija. Scenarist, redatelj i producent filma je Silvije Petranović, producentica je Maydi Mervar Petranović, izvršni producent je Maydi Film & Video d.o.o., a prema pisanju nekih medija budžet filma je oko 5 milijuna kuna.  

Glavne uloge Šegrta Hlapića i Gite igraju dječak Mile i djevojčica Ena. Izabrani su među dvije tisuće djece s javnih audicija koje su održane u Osijeku, Bjelovaru i Zagrebu. Lik Majstora Mrkonje tumači Goran Navojec, Majstorica je Hristina Popović, Grga će biti Bojan Navojec, Crni Čovjek je Milan Pleština, gospodar cirkusa Livio Badurina, stari mljekar Špiro Guberina, dobri košarač glumačka legenda Mustafa Nadarević, bogati košarač Nikola Kojo, a tu su još i djeca i pas Bundaš. Snimatelj je Mirko Pivčević, scenograf Ivo Hušnjak, a kostimograf Ante Tonči Vladislavić.

Snimanje na više lokacija (Zagreb, Osijek, Lekenik) trebalo bi biti dovršeno do sredine sljedećeg mjeseca, a film bi trebao biti premijerno prikazan sljedeće godine, kada će biti proslavljen 100. rođendan velikoga djela Ivane Brlić Mažuranić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.