Hrvatski radio

Radio Osijek

Tri godine OKOS-a

24.11.2014.

15:16

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pjesničkom večeri Otvoreno kazalište Osijek (OKOS), jedino osječko amatersko kazalište, proslavilo treći rođendan.

U svečanom dijelu proslave 3. obljetnice OKOS-a održana je pjesnička večer na kojoj su se predstavili mladi pjesnici Maria Matas, Vlado Strekelj i Ivan Papratović. Susret je održan u sjedištu Gradske četvrti Gornji grad koji OKOS u posljednje vrijeme koristi kao prostor za održavanje proba kazališnih predstava, a bili su pozvani svi dosadašnji članovi, mladi glumci amateri.  

Jedna od osnivačica OKOS-a, Biserka Mekovec de Carvahlo danas je u javljanju u program Radio Osijeka (koje možete i poslušati) istaknula kako su krenuli prije tri godine s velikim entuzijazmom, da godišnje volonterski odrade više od 450 sati različitih proba, vježbi i nastupa i da im ništa nije teško. Iza osječkog Otvorenog kazališta već je sedam premijernih predstava koje su režirale mlada dramaturginja Marta Mekovec de Carvahlo i njena majka Biserka, a kroz kazalište je u različitim angažmanima prošlo više od 15 mladih glumaca. Gostovali su na županijskim i državnim natjecanjima. Glumci su uglavnom srednjoškolci i studenti osječkih fakulteta, a Biserka Mekovec de Carvahlo s ponosom ističe kako je pet članova kazališta uspješno upisalo studij glume na Umjetničkoj akademiji. 

 U Otvorenom kazalištu Osijek održat će i audiciju za nove članove- mlade osječke glumce. Oni će sljedeće godine, već od siječnja, početi pripremati četiri nove predstave OKOS-a. Audicija će se održati u petak, 28. studenoga u 18 sati u GČ Gornji grad na Trgu Lava Mirskog 1. Za audiciju se potrebno i pripremiti i prijaviti elektronskom poštom na adresi otvoreno.kazaliste.osijek@gmail.com. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.