Hrvatski radio

Radio Osijek

Uspješna godina iza „Polifonije“

17.03.2014.

11:23

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prošlogodišnji nastup Vokalnog ansambla Brevis u njujorškom Carnegie Hallu svakako je bio vrhunac, ali ne i jedina uspješnica Osječkih zumbića i Brevisica u 2013. godini. A ova će godina biti u znaku Zumbića koji bilježe četvrt stoljeća postojanja.

Čulo se to na godišnjoj skupštiniGlazbene radionice mladih „Polifonija“ u sklopu koje i djeluju Osječki zumbići, djevojački  zbor Brevis i vokalni ansambl istoga naziva. Kako je rečeno valja izdvojiti i koncert  „Fiesta Brevis“ u dvorištu Kazamata te multimedijalni koncert „Aura“ održan u prosincu prošle godine.

Predvođeni dugogodišnjim voditeljima – Antoanetom Radočaj - Jerković i Davorom Dedićem – i ove godine zborovi planiraju sudjelovati na priznatim međunarodnim natjecanjima i festivalima. Vokalni ansambl Brevis tako će u svibnju 2014. godine sudjelovati na prestižnom međunarodnom zborskom natjecanju „prof. Georgi Dimitrov“ u Varni (Bugarska). Djevojački zbor Brevis otputovat će u rujnu na 1. Međunarodni Trillme Festival djevojačkih zborova u poljski Poznan. Oba zbora usješno su se plasirala na ova dva važna zborska događaja temeljem svojih dosadašnjih uspjeha i priloženih audio snimki.

Ova će godina biti u znaku dječjeg zbora „Osječki zumbići“ koji obilježava 25. obljetnicu postojanja, pa se priprema poseban prigodni program proslave.

Budući da je godišnja skupština Glazbene radionice mladih „Polifonija“ ujedno bila i izborna valja istaknuti da je za ravnatelja izabran dugogodišnji klavirski suradnik i voditelj udruge, Davor Dedić. Za počasnog predsjednika Udruge imenovan je osječki dogradonačelnik  Vladimir Ham.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.