Hrvatski radio

Radio Osijek

Za kraj sezone premijera, gostovanja i godišnje produkcije

28.05.2014.

12:50

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više od dvije stotine djece i mladih u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku polazi dramske i baletne radionice. Što su naučili u sezoni koja završava pokazat će predstavama od subote, 31. svibnja do sredine idućega mjeseca.

Djevojčice-polaznice Plesne igraonice Početnice izvest će Godišnja doba, Baletni studio predstavit će Baletnim kolažem, srednjoškolski Dramski studio izvest će "Gulivera" -priču o životu jednog tinejdžera i "Radost"-etidu nastalu prema noveli A.P. Čehova, a glumci-osnovnoškolci predstavu „Ljudi, karakteri…događaji“.

Ravnatelj osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Ivica Lučić na konferenciji za novinare najavio je gostovanje na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku i Kotorskom festivalu u Crnoj Gori s predstavom Jamesove mačke Jamesa Joycea i Nikole Zavišića koji je i režirao predstavu.

Glumci-lutkari Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića na Osječkom ljetu kulture oživjet će marionete.U jednoj od najtežih lutkarskih tehnika u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem iz Varaždina , u Shakespeareovoj godini, premijerno će uprizoriti Romea i Juliju Villiama Shakespearea u režiji Marka Torjanca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.