Hrvatski radio

Radio Osijek

"Živa dosada – teorija i praksa" - festival poezije u Osijeku

03.09.2016.

11:14

Autor: Radio Osijek/VF/AB

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i udruga Gekko – Studio za poticanje kulture i kreativnog izražavanja organizirali su prvi cjelodnevni festival poezije "Živa dosada – teorija i praksa" .

Sudionici su okruglog stola, odnosno dijela programa pod nazivom Živa dosada – teorija, nagrađivani slavonski pjesnici, koji će u večernjoj praksi (20 sati u dvorištu GISKO-a) čitati svoje stihove. Sudjelovat će pjesnikinje i pjesnici mlađe i srednje generacije: Marijana Radmilović, Livija Reškovac, Blaženka Brlošić, Davor Ivankovac, Franjo Nagulov, Ivan Kunštić, Marinko Plazibat, Jurica Vuco i Tihomir Dunđerović. Razgovor će moderirati teoretičarke i kritičarke Ivana Đerđ-Dunđerović i Nikolina Rebrina Marinov, a u večernjem dijelu pridružit će im se Robert Francem.

Program susreta:

• 10.00-12.00 sati - ŽIVA DOSADA PROTUMAČENA DJECI - Austrijska čitaonica GISKO. Radionice pisanja poezije za osnovnoškolce i srednjoškolce. Prijave na radionicu: Odjel za rad s djecom i mladima GISKO ili na broj telefona 031 211 472 (broj mjesta je ograničen). 

• 18.00-19.30 sati - ŽIVA DOSADA - okrugli stol. Klub za mlade – Američki kutak.
• 20.00-00.00 sati - ŽIVA DOSADA - autorska čitanja uz glazbenu podršku Danijela Jelaša. Dvorište Knjižnice. (u slučaju lošeg vremena ova se aktivnost prebacuje u Barcelona pub)
Idejni je začetnik festivala Tihomir Dunđerović, a Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.