Hrvatski radio

Radio Osijek

Gamerski festival Wandercon u Gradskom vrtu

02.02.2023.

20:34

Autor: Radio Osijek/TM

Gamerski festival Wandercon u Gradskom vrtu

Gamerski festival Wandercon u Gradskom vrtu

Foto: Iz poziva organizatora / -

Najveće muđuregionalno okupljanje gamera, e-sportaša i gamerskih influencera Wandercon održava se od 3. do 5. veljače u dvoranama Gradskog vrta. Osijek u ta tri dana postaje središte svemira velikog dijela zajednica Z i Alpha generacija. 

„Riječ je o impozantnom gamerskom showu na kojemu će se istovremeno događati e-sportski turnir s više od 500 registriranih natjecatelja, sajam gamerske opreme, smotra najutjecajnijih regionalnih i svjetskih igrača te spektakularna prezentacija igre Joe Wander and the Enigmatic Adventures, svjetskog noviteta koji upravo ovih dana iz Osijeka, odnosno Slavonskog Broda kreće u prodaju putem sustava Play Station, Xbox i Steam”, najavljuju organizatori i dodaju: „Također, Wandercon je idealan za upoznavanje s aktualnim ponudama gamerske industrije i razumijevanje potencijala budućih zanimanja za koja se na tržištu radne snage otvara potreba svaki puta kad se kroz novu igru prezentiraju i nove tehnologije. Vjerujemo da doživljaji na Wanderconu mogu biti zanimljivi učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i roditeljima koji skrbe o pravovremenom upućivanju svoje djece u odabir zanimanja.”

Više informacija o Wanderconu, igračima, gostima i programima možete pronaći na Instagramu: https://www.instagram.com/wandercon.gg/ [instagram.com] i na web stranici wandercon.gg [wandercon.gg], gdje je moguće online kupiti ulaznice. U prodaji su dnevne i trodnevne (festivalske) ulaznice.

Na toj smo stranici pronašli čitav niz podataka o tom velikom gamerskom događaju: 

„Cijeli event će imati 3 stagea s više od 326 m2 LED ekrana. Na Wanderconu možete sudjelovati kao igrač ili kao gledatelj gdje možete osvojiti vrijedne nagrade. Osim redovnih posjetitelja, festival će posjetiti najpoznatiji influenceri iz cijele regije (neki od poznatiji su Barbi Afrika, Vicostein, Yasserstein, Vuk Aleksandra, Gallasandalla i mnogi drugi…). Dolazak u Osijek potvrdili su poznati gaming influenceri, youtuberi i streameri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Makedonije, Mađarske i Crne Gore - čija zajednička publika broji 10M+ pratitelja.

Event je zamišljen kao festival, gdje će svi uzrasti moći pronaći svoju zanimaciju! Također event će pratiti izlazak hrvatske igre Joe Wander and the Enigmatic Adventures, koja izlazi 3.2.2023. na PC, Playstation 5 te Xbox Series X/S platofmama. Igru je napravio Frozen Pixel Studio. Posjetitelji će sva 3 dana moći igrati Joe Wander And the Enigmatic Adventures te sudjelovati u raznim izazovima iz igre na kojima će moći osvojiti novčane nagrade u vrijednosti 10.000€.

Osim mnoštva zabavnog sadržaja, event će pratiti čak 11 turnira s ukupnim budžetom nagrada u iznosu 40.000€!

Na dva stagea održavat će se turniri iz najpopularnijih igara kao što su Fortnite, League of Legends, Stumble guys, Warzone 2, Call of Duty CS:GO, Valorant, FIFA 23, Rocket League…”

A treći, najveći i tehnološki najsuperiorniji stage organizatori su osmislili za zabavne sadržaje uz nastupe poznatih influencera i koncertne večeri tijekom kojih će nastupiti Z++ i Hiljson Mendela.

Radno vrijeme:

petak (3.2.2023.) od 12,00 do 22,00 h (18,00 svečanost službenog otvaranja)

subota (4.2.2023.) od 10,00 do 22,00 h

nedjelja (5.3.2023.) od 10,00 do 20,00 h


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.