Hrvatski radio

Radio Osijek

Godišnji proljetni koncert Paje Kolarića

24.03.2022.

20:43

Autor: Radio Osijek/TM

Godišnji koncert STD-a Pajo Kolarić 2019.

Godišnji koncert STD-a Pajo Kolarić 2019.

Foto: FB Pajo Kolarić / -

Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić održat će u utorak, 29.ožujka u zgradi Stare pekare  68. svečani godišnji proljetni koncert. Početak je u 19 sati.

Čuvari i čuvarice osječke tamburaške tradicije pripremili su svečanost orkestralne tamburaške glazbe. U programu sudjeluje 100-tinjak izvođača – Škola tambure, Juniorski i Seniorski tamburaški orkestar, Muška i Ženska vokalna skupine pod dirigentskim palicama prof. Dragutina Stiovaničevića, prof. Marka Sesara i prof. Miloša Grubića.

Glazbenu će sliku upotpuniti vokalni solisti Inga Ergotić, Željko Ergotić i Željko Lončarić Žec

Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić najstarije je tamburaško društvo u Hrvatskoj. Smisao postojanja je gajiti i poticati ljubav prema tradicijskom instrumentu, te u tom duhu odgajati mlade članove koji pokazuju sve više volje prema tradicijskim vrijednostima, a djece koji su tamburu miljenicu tek prigrlili – ne manjka.

„S veseljem vas očekujemo kako bismo zajedno uživali u tamburama”, ističe se u pozivnici koju potpisuje predsjednik društva Denis Škugor.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.